[lwa template="aghadilwa"]
  • Hoe kan CBD helpen voor je hoofd?

Hoofd

Het hoofd is het bovenste gedeelte van een lichaam en wordt ook wel ‘kop’ genoemd. Zowel mensen als dieren hebben een hoofd. In de meeste gevallen bevat het hoofd hersenen, ogen, oren, een neus en een mond. Het hoofd wordt door middel van de nek met de rest van het lichaam verbonden. De voorkant van het hoofd, wordt ook wel het ‘gelaat’ of het ‘gezicht’ genoemd.Het gezicht bevat een neus, een mond en de oren aan de zijkant. Het gedeelte boven de ogen wordt het voorhoofd genoemd. Onder de ogen bevinden zich de neus en de mond. Het gedeelte onder de mond wordt de ‘kin’ genoemd.

Hersenen

De hersenen worden ook wel ‘het brein’ genoemd en zijn deel van het centrale zenuwstelsel. De hersenen liggen binnenin de schedel en de hersenslijmvliezen, deze dienten ter bescherming van de hersenen. De hersenen bevatten erg veel zenuwen. Deze zenuwen staan weer in verbinding met andere zenuwen in het lichaam. De hersenen bestaan uit drie delen: de grote hersenen, de kleine hersenen en de hersenstam.

een tekening van een linker- en rechterhersenhelft.

Ogen

De hersenen en de ogen werken samen en daardoor kunnen we met onze ogen zien. Hoe werkt een oog precies? Een oog vangt licht op uit de omgeving een komt binnen via het hoornvlies. Het hoornvlies heeft een bolle vorm en helpt om het licht goed op het netvlies te projecteren. Het licht op het netvlies wordt vervolgens geregistreerd door vele lichtgevoelige cellen en op die manier omgezet in beelden.
een close-up van het blauwe oog van een kind.

Oren

Ook onze oren werken samen met onze hersenen. Hierdoor kunnen we horen. De geluiden die we horen worden als trillingen opgevangen door het trommelvlies. Deze geluidstrillingen worden doorgegeven aan botjes in het oor. Hierna komen de trillingen in het slakkenhuis terecht, in het slakkenhuis zit vloeistof die de haartjes doet bewegen. Deze haartjes sturen vervolgens signalen naar je hersenen en op die manier kan een menselijk lichaam horen.
een vrouw die haar nek aanraakt met haar hand.

Neus

De neus is voornamelijk bedoeld om adem mee te halen. Er lopen veel bloedvaten door de neus, waardoor de lucht van buiten wordt opgewarmd voordat het de longen bereikt. Neushaartjes zorgen ervoor dat evenutele vuiltjes uit de lucht wordt gefilterd die wordt ingeademd.
een close-up van iemands neus met een neusring.

Mond

De mond is de toegang tot het spijsvertertingsstelsel. De mond wordt begrensd door de lippen. De mondholte, de binnenkant van de mond, wordt bekleed met slijmvlies. De mondholte wordt gevuld met tanden en kiezen, welke bedoeld zijn om voedsel mee te malen.
een close-up van de mond van een vrouw met een witte lip.
cbdolie.nl

Inloggen

Nog geen account?  Maak er nu een aan