Kook heerlijke gerechten met hennepzaadolie!
Een heerlijk gerecht of verfrissend drankje combineren met hennepzaadolie. Ja, dat kan zeker. U kunt er allerlei maaltijden en bijvoorbeeld ook smoothies mee maken. In dit artikel gaan we daar dieper op in. Maar eerst willen we een belangrijk misverstand uit de weg helpen.
Er is namelijk zowel hennepzaadolie als hennepolie. En deze oliën zijn niet hetzelfde. In hennepzaadolie zit namelijk een laag percentage CBD. Terwijl hennepolie (ook wel CBD olie genoemd) juist veel CBD bevat.
Dat betekent ook dat u hennepzaadolie anders gebruikt in de keuken. Dus heeft u CBD olie (hennepolie) en wilt u daarmee koken, dan is dit artikel daarvoor niet geschikt. In dat geval kunt u ons artikel over koken met CBD lezen.
Zo, dat misverstand is opgeruimd. Klaar om met hennepzaadolie aan de slag te gaan? Lees dan verder.
Hoe gebruikt u hennepzaadolie in de keuken?
Hennepzaadolie bevat alle 20 aminozuren en bevat meer essentiële vetzuren dan andere zaden of noten. Het kan dus zeker geen kwaad om hennepzaadolie aan uw dieet toe te voegen.
Bovendien is het bereiden van gerechten en dranken met hennepzaadolie erg makkelijk. U kunt simpelweg 1 a 2 eetlepels aan een maaltijd of drankje toevoegen. Hennepzaadolie heeft een lekkere, nootachtige smaak, dus houd daar rekening mee bij het bereiden van gerechten. Het combineert niet echt goed met hele zoete gerechten of dranken, omdat de nootachtige smaak dan overheerst.
Let er bovendien op dat u de hennepzaadolie niet verwarmt. Want als u dat doet, gaan er veel voedingsstoffen verloren. Dat is natuurlijk zonde. Bovendien kunnen er bij verhitting ook schadelijke stoffen vrijkomen.
De olie mag daarom niet warmer worden dan 50 graden. U voegt hennepzaadolie dus het beste toe op het allerlaatste moment. Gebruik het niet om mee te bakken.
Tips voor gerechten met hennepzaadolie
Salade. Hennepzaadolie is vanwege de nootachtige smaak goed te gebruiken in allerlei salades. Voeg naar smaak 1 a 2 eetlepels toe aan uw favoriete salade. Uiteraard kunt u de hennepzaadolie ook aan uw favoriete saladedressing toevoegen. Tip: maak bijvoorbeeld een heerlijke nootachtige salade waarin u o.a. rucola, walnoten, kaas en hennepzaadolie gebruikt.
Brood. U kunt uw versgebakken brood besprenkelen met wat druppels hennepzaadolie. Zo smaakt uw brood minder saai. Tip: een broodje kaas met hennepzaadolie is een geweldig idee. Kaas past lekker bij de nootachtige smaak.
Pizza. Net zoals brood kunt u ook uw pizza’s na bereiding besprenkelen met druppeltjes hennepzaadolie. Tip: Besprenkel vooral de randen van uw pizza. Die zijn zo veel smakelijker.
Pasta. Een ander Italiaans gerecht dat lekkerder wordt met behulp van hennepzaadolie. Bent u de gewone pasta bolognese beu? Besprenkel de pasta eens met wat olie.
Soep. Hennepzaadolie past prima in allerlei soorten soep. Voeg naar smaak meer of minder hennepzaadolie toe. Uw soep smaakt zo net iets krachtiger.
Gebakken ei of omelet. Hennepzaadolie past perfect bij eieren. Bak daarom uw favoriete ei en voeg er na bereiding wat hennepzaadolie aan toe.
Tips voor dranken met hennepzaadolie
Smoothies. De nootachtige smaak van hennepzaadolie past prima in verschillende smoothies. Het gaat goed samen met allerlei soorten fruit en groente. Denk aan bananen, avocado’s, appels, wortels en spinazie. Tip: voeg geen hennepzaadolie aan hele zoete smoothies toe. De nootachtige smaak overheerst al snel.
Thee. Uw gewone thee een beetje extra smaak geven? Warm dan wat water op en druppel een beetje hennepzaadolie in uw favoriete kopje thee. Wederom voegt u het beter niet toe aan een hele zoete thee.
Koffie. Net als thee kunt u ook uw koffie een extra ‘touch’ geven met de nootachtige smaak van hennepzaadolie.
Proteïne shakes. Komt u net uit de sportschool en wilt u uw lichaam voeden met een proteïne shake? Voeg er voor de verandering dan eens 1 a 2 eetlepels hennepzaadolie aan toe.
Hennepzaadolie in de keuken
Heeft u zelf wel eens hennepzaadolie in de keuken gebruikt? En heeft u nog tips of wilt u een lekker recept delen? Dat kan. Laat van u horen door een reactie achter te laten.