[lwa template="aghadilwa"]
  • Mediwiet, alle informatie

Waar te koop?

Wiet kan aangeschaft worden bij coffeeshops. In Nederland geldt een gedoogbeleid, waardoor het niet moeilijk is om aan cannabis te komen. Echter wordt medicinale wiet vaak verwerkt in een olie, ook wel wietolie genoemd. De medicinale cannabis olie kan gemakkelijk oraal ingenomen worden of op de huid gesmeerd worden (bij huidklachten bijvoorbeeld). Bij coffeeshops is het niet mogelijk om medicinale wietolie aan te schaffen. Wanneer u gebruik wilt maken van olie, zult u deze zelf moeten maken. Hiervoor kunt u de website mediwiet.nl van Stichting Mediwiet bezoeken. Deze stichting is opgericht door Wernard Bruining, hij promoot zelfredzaamheid van de patiënt met behulp van medicinale wiet. Wernard Bruining heeft de bekende methode van Rick Simpson verfijnd, zodat iedereen zelf mediwietolie kan maken. Door de olie te verdunnen met olijfolie wordt men er niet high van.

Aandachtspunten

Voordat u medicinale wiet aanschaft bij een coffeeshop raden we aan om eens in uw netwerk te kijken. Wellicht dat u iemand kent die zelf biologische mediwiet kweekt. Een voordeel hiervan is dat u precies weet waar het vandaan komt en dat het niet bespoten is met bestrijdingsmiddelen. Ten tweede is het belangrijk om te weten welk soort cannabis u wilt. Er zijn diverse soorten, waarvan Indica en Sativa de meest gebruikelijke zijn. Sativa zorgt voor een high effect. Indica zorgt voor een meer rustgevend effect. Bekijk dus goed wat u hoopt met de medicinale wiet te bereiken en wat het beste bij u past.

Bureau voor Medicinale Cannabis

Het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) is een overheidsorganisatie en is verantwoordelijk voor de productie van medicinale cannabis voor de wetenschap. De organisatie valt onder het Ministerie van Volksgezondheid. Het BMC levert medicinale cannabis aan apotheken, universiteiten en ziekenhuizen voor onderzoek. Tevens leveren ze cannabis aan instellingen en instanties in het buitenland, als de autoriteiten van de desbetreffende landen daar toestemming voor geven. Bedrocan is een bedrijf dat cannabis produceert voor de overheid. Bedrocan streeft naar een balans tussen de cannabisbehoefte van patiënten en de hoge kwaliteit van de geneeskunde. De gestandaardiseerde cannabis is verkrijgbaar op recept in Nederlandse apotheken. Het bedrijf doet veel onderzoek naar cannabis en deelt zijn kennis door wetenschappelijke onderzoeken te publiceren. Een belangrijk uitgangspunt van Bedocran is dat de cannabis voldoet aan de bestaande regelgeving voor geneesmiddelen. Op dit moment is Bedocran het enige bedrijf ter wereld dat gestandaardiseerde, medicinale cannabis produceert.

Tips bij het kopen van Mediwiet

We hebben een aantal tips opgesteld om de juiste wietsoort te kiezen:
  • Bekijk eerst of er iemand in uw omgeving is die wiet kweekt, zo niet dan kunt u bij een coffeeshop terecht.
  • Het is belangrijk om te weten of de desbetreffende coffeeshop biologische wiet verkoopt en of ze medicinale wiet in het assortiment hebben.
  • Maak een keuze tussen Indica of Sativa.
  • Eventueel kan er ook voor een hybride soort gekozen worden, dit is een kruising tussen Indica en Sativa.
Mediwiet is bij enkele apotheken op recept verkrijgbaar. Als u het niet via een arts kunt aanschaffen, kunt u bij een coffeeshop terecht voor wiet. Echter raden we aan om er ook wietolie van te maken. Roken kan ook, maar dat raden we af. Het belangrijkste bestanddeel van wietolie is CBD. Mocht u de stappen om wietolie aan te schaffen te groot vinden, dan is CBD olie een goed alternatief. Deze kan 100% legaal aangeschaft worden.
Alles wat je moet weten over CBD!
een boek met een afbeelding van een persoon die een pen vasthoudt.
Download vandaag nog ons GRATIS eBook!
cbdolie.nl

Inloggen

Nog geen account?  Maak er nu een aan