Profiteer van alle voordelen van CBD in een heerlijk gerecht.

Niet iedereen houdt van de smaak van CBD olie en iedereen heeft daar zo zijn eigen oplossing voor. Regelmatig wordt CBD dan ook verwerkt in verschillende sappen of zelfs in gerechten. Met de feestdagen in aantocht, kunt u vast en zeker wat inspiratie gebruiken. Want het is dus absoluut mogelijk om uw dagelijkse dosis CBD binnen te krijgen door de allerlekkerste gerechten. U proeft niets van de smaak van CBD, maar toch kunt u profiteren van alle voordelen die CBD te bieden heeft.

Cannabis-tomaten-avocado starter

Voor 4 personen:
1 teen knoflook
Zeezout en peper
1 el olijfolie
Gewenste hoeveelheid CBD olie
1 zachte avocado
1 rode ui
1 bakje cherrytomaten
Scheutje limoensap
1 kleine baguette

Plet de teen knoflook met wat zout, de olijfolie en de CBD olie. Halveer de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een kom en prak het fijn met een vork. Doe vervolgens het knoflook/olijfolie mengel erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en limoensap. Uw dagelijkse dosis CBD kan hieraan worden toegevoegd.

Doe de gehalveerde tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde (180 graden) oven.

Snijdt de baguette en beleg met de avocado purree. Leg vervolgens de gegrilde tomaatjes op de baguettes. Smullen maar!

Veganistische (kerst)koekjes

Voor circa 60 stuks
3 el gebroken lijnzaad
met 60 ml heet water
voor de eivervanger
3 el CBD olie
300g ruwe rietsuiker
1 el limoensap of
1 el limoenschil
1 niet-afgestreken el anijspoeder
2 snufjes zeezout
1 el baksoda
300 g bloem
Eventueel kerst uitsteekvormen

Maak de eivervanger: meng het hete water door het lijnzaad en klop het mengsel schuimig. Klop de eivervanger met de CBD olie, de suiker, de limoen, het anijspoeder, het zeezout en de baksoda. Kneed tot slot het gezeefde meel erdoor.

Maak stevige, lange rollen van circa 2 cm doorsnee en snijd ze in stukjes van 3 cm. Leg de rollen op met bakpapier beklede bakblikken en snijd ze op twee plekken met een scherp met 0,5 cm in.

Bak de koekjes in circa 25 minuten lichtbruin in de op 190 graden Celsius kort voorverwarmde oven.

Dawamesk

Bij Dawamesk gaat het om een legendarische cannabis zoetigheid die al wordt genoemd bij bijvoorbeeld Charles Baudelaire en Th. Gautier (1846). Net als bij majoon worden er verschillende varianten genoemd, die ergens tussen snoep en gebak liggen.

Voor circa 40 stuks
Een spuitzak met een grote spuitmond
100 g geraspte pistachenootjes
100 g geraspte amandelen
5 el ahornsiroop of honing
6 el CBD olie
3 el vanillesuiker
2 mespuntjes kaneel
1 mespuntje kardemom
1 mespuntje nootmuskaat
1 snufje zeezout
1 el limoensap

Kneed alle ingrediënten goed door elkaar.

Spuit met de spuitzak kleine hoopjes op, met bakpapier beklede, bakblikken. Als je geen spuitzak hebt, kun je ook een theelepel gebruiken.

Bak de Dawamesk in circa 10 minuten goudbruin in het midden van de op 180 graden Celsius voorverwarmde oven.

 

Veganistische (kerst)koekjes

Voor circa 60 stuks
3 el gebroken lijnzaad
met 60 ml heet water
voor de eivervanger
3 el CBD olie
300g ruwe rietsuiker
1 el limoensap of
1 el limoenschil
1 niet-afgestreken el anijspoeder
2 snufjes zeezout
1 el baksoda
300 g bloem
Eventueel kerst uitsteekvormen

Maak de eivervanger: meng het hete water door het lijnzaad en klop het mengsel schuimig. Klop de eivervanger met de CBD olie, de suiker, de limoen, het anijspoeder, het zeezout en de baksoda. Kneed tot slot het gezeefde meel erdoor.

Maak stevige, lange rollen van circa 2 cm doorsnee en snijd ze in stukjes van 3 cm. Leg de rollen op met bakpapier beklede bakblikken en snijd ze op twee plekken met een scherp met 0,5 cm in.

Bak de koekjes in circa 25 minuten lichtbruin in de op 190 graden Celsius kort voorverwarmde oven.