Nagerechten met een vleugje CBD

Zet u wel eens een CBD gerecht op tafel met Kerstmis en het Nieuwjaarsfeest?

Kerst staat weer voor de deur en het zal heel anders zijn dan voorheen. Vanwege het coronavirus zijn alle restaurants gesloten dus zullen we zelf in de keuken ons kerstmaal moeten bereiden. Dit is leuk en ontspannend maar zeker ook uitdagend. Niet iedereen is een keukenprins of -prinses dus laten wij eens, creatief als we zijn, meedenken en een overheerlijk CBD recept voor het kerstdiner op een virtueel dienblad aanreiken. Wat minder traditioneel dan uw ouders, broer of zus gewend zullen zijn, maar helemaal geschikt voor de COVID tijd waarin we nu leven. Zelfs als u de gerechten al bedacht heeft, kan een kleine toevoeging van CBD net dat extra’s geven. Wilt u weten hoe? Laat u door ons inspireren.

Cannabis gerechten

De cannabisplant biedt vele mogelijkheden om gerechten een snufje CBD (of THC) mee te geven aan uw feestmaal tijdens de kerstdagen of bij Oud & Nieuwjaar.

Enkele cannabis basis ingrediënten die u sowieso altijd in de keuken kunt gebruiken bij de bereiding van ontbijt, lunch of diner, zijn:

Wil je weten hoe je zelf CBD-boter maakt of hoe je CBD gebruikt bij het koken, lees dan onze blog “Koken met CBD”. Er is momenteel veel vraag naar CBD-eetwaren en de mogelijkheden zijn eindeloos.

CBD edibles

In opdracht van de dames op kantoor, hoewel het de goedkeuring van de mannen ook wel kan wegdragen, beperk ik me in deze blog tot veelal de meest favoriete gang in het kerstdiner, namelijk het dessert. Zo zet u eens wat anders op tafel in de feestelijke decembermaand. Weg met de traditionele kerststol tijdens Kerstmis en de oliebollen maken plaats voor onze CBD nagerechten op oudjaarsavond of nieuwjaarsdag.

Met deze kant en klare CBD edibles in ons assortiment kunt u uw gasten aan de tafel een aantal overheerlijke, gemakkelijke en snelle nagerechten met dat vleugje CBD aanbieden.

Trifle of CBD chocolate brownie with salted caramel sauce (for 4-6 people)

U kunt de karamelsaus zelf maken met de ingrediënten hierboven beschreven of kiezen voor een kant-en-klare karamelsaus om tijd te besparen.

Zet alvast 4 kleine glaasjes klaar voor de trifle.

Bereiding karamelsaus:

Neem een ​​hoge pan (geen koekenpan). Breng de 200 gram suiker met de 75 ml water langzaam aan de kook op middelhoog vuur, tot het suikermengsel een mooie gouden kleur heeft. Tot die tijd, blijf van de pan af! Pas als de suiker een mooie gouden kleur heeft, begin je te roeren met een garde. Voeg nu voorzichtig de 125 ml slagroom toe. Het mengsel gaat bubbelen en rijzen, dit is normaal, maar blijf 1-2 minuten roeren tot de karamelsaus begint in te dikken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de saus 2-3 minuten afkoelen. Voeg vervolgens 75 gram boter in blokjes en een flinke snuf zeezout toe en roer goed door. Schenk de karamelsaus in een klein potje of glas. Tip: om de pan goed schoon te krijgen, vult u hem direct met heet water en een druppel afwasmiddel.

De trifle opmaken:

Klop de 125 ml slagroom met de 2 eetlepels suiker lobbig, dus niet helemaal stijf. Spatel de mascarpone wat los en roer er nu voorzichtig de slagroom doorheen. Snijd nu de 2 CBD brownies in kleine blokjes. Pak de 4 glaasjes en verdeel hierover de brownies, het mascarpone mengsel en de gezouten karamelsaus in laagjes. Eindig met het mascarpone mengsel en de karamelsaus. Voor de finishing touch bestrooit u de glaasjes met de grof gehakte gesuikerde amandelen en/of pecannoten. Eet smakelijk! De kerstdagen bestaan natuurlijk uit meerdere dagen dus wilt u zorgen voor wat variatie. Nog minder moeite dan het vorige dessert, maar wel ontzettend lekker, is het volgende CBD toetje in diverse variaties.

Ingrediënten basisrecept

Bereiding basisrecept:

Mix de Mon Chou of roomkaas met de mixer zodat deze romig is. Voeg de slagroom en 3 eetlepels suiker toe en mix tot het een romig geheel wordt.

Kruimel de CBD chocolade koekjes met de hand. Deze bevatten lekkere krokantjes en met een staafmixer worden deze anders verpulverd. Verdeel de helft van de koekjeskruimels over de bodem van de glaasjes. Verdeel dan de helft van het roommengsel over de koekjes. Doe hier weer een laag van de koekjes bovenop. Sluit af met een laag roommengsel. Garneer het nog met een paar kruimels en een munt blaadje voor de finishing touch. Laat het CBD dessert nu minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Variatie 1 met fruitige taartvulling:

Extra ingrediënt: 1 blik Taart- en Vlaaivulling van kersen, aardbeien of bosvruchten (kies zelf uw gewenste smaak en de hoeveelheid)

Maak het basisrecept zoals hierboven beschreven. Schep na elke laag roommengsel een eetlepel (of meer naar behoefte) taartvulling in een fruitsmaak naar wens en garneer weer met wat kruimels CBD koekjes. Een groen munt blaadje zorgt voor wat kleur van het smakelijke dessert.

Variatie 2 met CBD Chocolade koekjes met sinaasappelsmaak:

Gebruik in plaats van de CBD Chocolade koekjes de CBD Chocolade koekjes orange en maak daarmee het basisrecept.

Variatie 3 met hangop (1 avond van te voren maken):

Maak het dessert iets minder zoet door in plaats van een MonChou/roomkaas mengsel, hangop te gebruiken.

Ingredients for 4-6 persons:

Preparation

Start de avond ervoor met het maken van de hangop. Gebruik een hoge kom en hang er een zeef in. Let op: de zeef mag de bodem van de kom niet raken. Pak een schone theedoek en maak deze nat met water. Wring de theedoek goed uit en leg deze in de zeef. Giet voorzichtig de yoghurt in de theedoek. Dek het geheel af met plasticfolie en zet het een nacht (of minimaal 6 uren) in de koelkast. Zorg er goed voor dat de yoghurt niet weer in het eigen uitgelekte vocht komt te hangen.

Of doe het op mijn grootmoeders manier door de yoghurt in een theedoek te gieten en een nacht in de kelder op te hangen met een bak eronder om het vocht op te vangen.

De volgende dag blijft er een lekkere, dikke hangop over. Klop nu de slagroom lobbig, dus net niet helemaal stijf, met de suiker. Schep de hangop uit de theedoek en mix deze goed door de slagroom. Volg dezelfde stappen van het basisgerecht maar gebruik in plaats van het MonChou/roomkaas mengsel, het hangop mengsel. Smullen maar!

CBD traktaties

Voor de minder getalenteerde of “ik-heb-geen-tijd-of-zin-om-lang-in-de-keuken-te-staan” koks bied ik nog een allerlaatste mogelijkheid aan.

Zet een schaaltje met zelf-opengemaakte friandises klaar voor bij de koffie of thee 🙂

Aanbevolen suggesties:

Al deze CBD lekkernijen hebben geen overheersende hennep- of wietsmaak. Sterker nog, als u of uw gasten ze geproefd hebben dan wordt u fan van deze verrukkelijke delicatessen.

Eet smakelijk!